Select Page

Balkan Youth Forum je poletna šola, ki jo organizira ekipa treh študentov iz različnih držav (Albanija, Bolgarija in Slovenija) in se bo odvijala med 14. 7. ter 21. 7. 2018 v Bolgariji.

Idejo za projekt so dobili, ko so vsi trije poleti 2016 predstavljali svoje države na poletnem inštitutu Benjamin Franklin Transatlantic Fellows na Wake Forrest univerzi v Združenih državah Amerike.
Za projekt Balkan Youth Forum so po mesecih priprav dobili štipendijo AEIF – Alumni Engagement Innovation Fund, ki je izdana pod okriljem United States Department of State. Poleg tega so dobili finančno pomoč s strani ameriških ambasad iz večih balkanskih držav in nekaj neodvisnih organizacij.

Balkan Youth Forum je poletna šola, ki bo združila 24 mladih iz vseh balkanskih držav. Udeležba na projektu je brezplačna; vse stroške prevoza, nastanitve in aktivnosti nso krite iz projekta.

Udeleženci morajo za oddajo prijave izpolnjevati zgolj tri pogoje:
– biti morajo stari med 16 in 18 let;
– biti morajo stalni prebivalci ene izmed balkanskih držav in
– biti morajo sposobni potovati na določene datume (14. 7. – 21. 7. 2018).

Če bodo dobili preveč prijav, bodo poleg teh kriterijev upoštevali tudi življenjepis, dosedanje dosežke, prepričljivost izpolnjene prijavnice in nivo znanja angleščine.

Podrobnejši opis projekta boste našli v priponki, prav tako pa je dostopen tudi na spletni strani www.balkanyouthforum.com.

Za morebitna vprašanja se lahko obrnete na naslov: jan.strajnar@balkanyouthforum.com. Pišete pa lahko tudi na info@balkanyouthforum.com.

Opis projekta –  BALKAN YOUTH FORUM


(Število obiskov: 16)
Dostopnost