Select Page

Obiskala nas je medicinska sestra Majda Aškerc, ki svoje dolgoletne izkušnje iz medicine uspešno deli s športniki.

Skupaj s profesorico Mojco Habič, profesorjem Dejanom Krebljem, profesorico Marinka Gabriel, ter dijaki 3.A, 3.B, 2.H ter dekleti iz 2.S in 1. S, smo raziskovali škodljive vplive telefona na telo.

Na zabaven način smo ugotovili precej novih spoznanj, na katera nismo bili nikoli pozorni. Spoznali smo, da se drža telesa med pogovorom po telefonu spremeni. Hkrati postanemo manj pozorni na dogajanje v okolici. Ali veste, koliko kilogramov nosi naša hrbtenica kadar pišemo sporočila, smo na snapu ali instagramu …? Ali veste, koliko bolečin nam povzroča ukrivljena hrbtenica? Ali veste, da je karpalni kanal pri mladih vedno bolj pogost zaradi tipkanja po telefonu? Ali veste, da so naši možgani postali leni? Ali veste, da preprosto nismo zmožni daljšega pogovora iz oči v oči? Vse to in še več, smo izvedeli!!

Sporočilo delavnice seveda ni bilo, da preprosto nehamo uporabljati pametni telefon. Pomembno pa je, da razumemo, kako vpliva na nas in naše telo. Temu primerno lahko prilagodimo uporabo in izkoristimo ves potencial, ki ga telefon ponuja v svoje dobro.

Zato, verjetno ne bo prehudo, če 25.11.2019 odložimo telefone in se posvetimo drug drugemu in našemu telesu!

Galerija slik

Marinka Gabriel


(Število obiskov: 63)
Dostopnost