Select Page

Z ambicijo, da okrepimo samozavest, da smo Slovenci narod inženirjev in inovatorjev, je ob 175. obletnici smrti Jožefa Stefana zaživel slovenski kvIZUM. Kviz na poljuden in humoren način ozavešča o dosežkih slovenskih podjetij, inovatorjev in ostalih slovenskih pionirjev na posameznih področjih.

Ideja za kviz izvira iz projekta Inženirke in inženirji bomo!, ki mlade navdušuje za inovativnost ter osvetljuje priložnosti njihovega razvoja v inženirskih, tehnoloških in naravoslovnih poklicih. Častni pokrovitelj projekta je predsednik države Borut Pahor.

»Prihodnost pripada mladim. Ni jim potrebno iti npr. v Google, da bi živeli svoje sanje. Svojo ustvarjalno žilico lahko sprostijo tu, pri nas. Mi vzgajamo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologij prihodnosti,« razloge, zakaj morajo predvsem mladi poznati slovenske dosežke, osvetljuje mag. Jože Torkar iz Petrola, predsedujoči projekta Inženirke in inženirji bomo!

Pri razvoju kviza so sodelovali dijaki in študenti na Mediatlonu 2017 s podporo Društva za marketing Slovenije, Mladinske knjige in Gospodarske zbornice Slovenije.
Kampanja kviza je bila na razpisu 4. kroga Partnerstva za spremembe, ki ga skupaj vodita AmCham Slovenija in Ministrstvo za javno upravo, med 31 prijavljenimi izzivi izbrana med tri najboljše. Z utrjevanjem samozavesti Slovencev kot naroda inženirjev in inovatorjev kviz gradi prepoznavnost in referenčnost zelene Slovenije v digitalni Evropi.

VABLJENI K REŠEVANJU KVIZA!

 


(Število obiskov: 14)
Dostopnost