Select Page

BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ NA PRIMORSKO V ČASU INFORMATIVNIH DNI

Drage dijakinje in dijaki!

Univerza na Primorskem bo v času informativnih dni, ki bodo v drugem tednu februarja, v petek, 14. 2. 2020, organizirala brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00 uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17. uri iz Portoroža. Informativni dan v petek je razdeljen na dva termina – jutranji ob 10. uri in popoldanski ob 15. uri – na sedežih fakultet.

Da si pravočasno zagotovite mesto v avtobusih, izpolnite e-prijavo in posredujte podatke, ki jih organizator potrebuje za organizacijo potrebnega števila prostih mest. E-prijave zbiramo do vključno 11. 2. 2020. Ne zamudite roka!

E-prijava je možna preko naslednje povezave: https://www.upr.si/si/univerza/medijski-center/novosti-in-obvestila/brezplacen-avtobusni-prevoz-za-dijake-v-casu-informativnih-dni

PRIJAVA NA AVTOBUSNI PREVOZ


OBISK FAKULTET V ČASU INFORMATIVNIH DNI 

Fakultete Univerze na Primorskem ob informativnih dnevih pripravljajo zanimive predstavitve, na katerih boste izvedeli (skoraj) vse o študentskem življenju na Obali. Prigode, nezgode, pa tudi, kako jo včasih kak študent zagode … Kako uspešno študirati, kje se do sitega najesti in kje pridobiti študentske bone, kako se vključiti v obštudijske dejavnosti, kje poiskati sogovornike z bogatimi izkušnjami, kdaj in kje sproščeno in zabavno preživeti prosti čas. Ob vsem tem pa še veliko uporabnih nasvetov iz prve roke! Spoznali boste svoje novo študijsko okolje v sodobno opremljenih predavalnicah, kjer vas bodo nagovorili dekani in dekanje fakultet skupaj s predstavniki študentov in vam obenem odgovorili na vaša vprašanja v zvezi s študijem, nastanitvijo in podobno.

Informativni dan bo na fakultetah Univerze na Primorskem potekal tudi v soboto, 15. 2. 2020, s predstavitvami na fakultetah v jutranjem terminu ob 10. uri. Univerzitetno mesto Koper se veseli vašega obiska!


RAZPIS ZA VPIS

Konec januarja bo izšel Razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2020/2021. Univerza na Primorskem je na 29 dodiplomskih študijskih programih 1. stopnje (7 visokošolskih strokovnih in 22 univerzitetnih) za slovenske državljane in državljane EU razpisala 1.578 mest, od tega 1.183 za redni študij in 395 za izredni študij. Za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce izven EU je razpisala 262 mest (204 za redni študij in 58 za izredni študij) Za 1. letnik je posebej razpisanih še 93 mest (69 za redni in 24 za izredni študij), ki so namenjena kandidatom za vzporedni študij in diplomantom. Za dodatne in sprotne informacije bo skrbela Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze na Primorskem (VPIS UP).

Več informacij: https://www.upr.si/si/vpis/razpis-za-vpis/razpis-za-vpis-v-dodiplomske-studijske-programe-1-stopnje/


NOVOSTI V ŠTUDIJSKEM LETU 2020/21

Na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem se bo s študijskim letom 2020/2021 mogoče vpisati na novo študijsko smer Angleščina-slovenščina, odprto v okviru programa Medkulturnega jezikovnega posredovanja. Namenjena je dijakom, ki jih zanima študij jezikov in bi želeli delati kot prevajalci, tolmači ali pa kot učitelji. Odlikuje jo tudi usmerjenost k praktičnosti in uporabnosti na širšem področju.

Na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem se bo pričel izvajati nov dodiplomski študijski program Socialna pedagogika, ki združuje prakso in teorijo. Izvajal se bo  v zanimivih, pretežno nekonvencionalnih okoljih, projektno, z inovativnimi pristopi. Prvostopenjski študij bo pomemben gradnik za vpis na drugo stopnjo, ki odpira vrata v mnogotere prakse – od vzgojnih zavodov, stanovanjskih skupin, strokovnih centrov, mladinskih stanovanj, mobilne službe, osnovnih šol, vrtcev, zaporov, preventivnih programov, nevladnih organizacij, domov za starejše, dijaških domov in podobno.


VPISNA SLUŽBA UNIVERZE NA PRIMORSKEM (VPIS UP)

Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze na Primorskem (VPIS UP) kandidatom za vpis omogoča neposreden kontakt z univerzo.
Visokošolska prijavno-informacijska služba (VPIS UP) vodi prijavno–sprejemne postopke za vpis v dodiplomske študijske programe UP, sodeluje pri informativnih dnevih ter izvaja postopke priznavanja tujega izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na 1. stopnji na Univerzi na Primorskem. Aktivno sodeluje s svetovalnimi službami srednjih šol in drugih izobraževalnih ustanov ter informira in svetuje kandidatom za vpis.

Več informacij glede prijave na razpis in vpis v študijskem letu 2020/21 bo pravočasno objavljenih na spletni strani Visokošolske prijavno-informacijske službe Univerze na Primorskem na naslednji povezavi: www.upr.si/si/vpis/

E-naslov: vpis@upr.si, telefon: 05/611-76-30 ali 05/611-76-31, kontakt: Petra Majcen in Tanja Sanabor


KAJ PA NASTANITEV?

Študentski domovi Univerze na Primorskem so zbrali ključne informacije o namestitvah. Na Primorskem so razpisane kapacitete v štirih mestih: Kopru, Izoli, Portorožu in Novi Gorici. Več si lahko preberete v priloženem dokumentu.

Kontakti Visokošolskega središča v Kopru za več informacij: 

Univerza na Primorskem, Študentski domovi, Pisarna za študentske domove
Ankaranska cesta 7, 6000 Koper

tel.: 05 6117 507
e-pošta: info@sd.upr.si 


UP 24. IN 25. JANUARJA 2020 V LJUBLJANI

Univerza na Primorskem (UP) se bo v petek, 24. januarja, in v soboto, 25. januarja, predstavila na največjem slovenskem sejmu izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja, na 12. Informativi na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer bodo lahko srednješolci in vsi zainteresirani dobili informacije in napotke o nadaljnjem študiju.

Univerza na Primorskem bo dogajanje na 12. Informativi popestrila s številnimi zanimivi interaktivnimi delavnicami, zanimivimi predstavitvami in poučnimi predavanji, na katerih boste dobili uporabne informacije, izvedeli kaj novega, predvsem pa se tudi sami preizkusili v neštetih poskusih. Kako postati manager svojega denarja in časa, kako izdelati osebno strateško mapo, kako uresničite svoje sanje, kako stopiti v študentska leta, zakaj je v vsakdanjem življenju pomembna pozitivna psihologija, kako okrepiti koncentracijo in motivacijo … z nami si boste lahko izdelali program dobrega počutja, spoznali boste, kaj je ergonomsko sedenje, kaj nam sporoča deklaracija na embalaži živila, kako fotografirati na potovanju na zabaven način, kako uspešno nastopiti pred kamero, naučili se boste tudi osnov kretenj slovenskega znakovnega jezika.

Na razstavnem prostoru se bodo dijaki in osnovnošolci lahko preizkusili v skupinskem podjetniškem izzivu, zmagovalci pa bodo nagrajeni. Otipali boste lahko pravljico, skupaj bomo premešali karte poklicev, nadeli vam bomo posebna očala za navidezno resničnost in vas popeljali v prostore Fakultete za management, preizkusili se boste v vlogi starostnika in z našimi zgodovinarji povezali tri dimenzije: preteklost, sedanjost in prihodnost. V kotičku UPs, snemamo pa boste preizkusili svoje voditeljske sposobnosti pred pravo kamero. Pomembne informacije o študiju, vpisu, brezplačnem avtobusnem prevozu v času februarskih informativnih dni, bivanju v času študija in še več vam bodo predstavili študenti, profesorji in zaposleni Univerze na Primorskem, ki bodo z vami delili dragocene izkušnje, znanje in informacije.

Univerza na Primorskem se veseli vašega obiska na največjem slovenskem sejmu izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja –  12. Informativi. 

Vabljeni k ogledu programa.

Obiščite nas na Gospodarskem razstavišču v petek, 24. 1., in soboto, 25. 1. 2020, med 9. in 18. uro!


Želimo si, da se odločite za študij na Univerzi na Primorskem. Za kakršnakoli vprašanja, povezana s predstavljenimi vsebinami, nam pišite na info@upr.si ali nas kontaktirajte na 05/611-7543 (Mirella) ali 05/611-7646 (Anja). 


(Število obiskov: 35)
Dostopnost