Select Page

Anika Sedmak in Karolina Mulec sta navdušeni naravoslovki zaključnega letnika. Z raziskovalno nalogo s področja kemije in mikrobiologije sta osvojili bronasto priznanje v konkurenci mladih raziskovalcev Slovenije in prejeli Krkino priznanje.

Z raziskovalno nalogo, Vpliv dodatka kvasovk in hranilnih snovi na potek alkoholne fermentacije in senzorično kakovost jabolčnega vina, sta odgovarjali na:

  1. Kako spremeba temperature ter dodatkov različnih sevov kvasovk in hranil zanje (v nadaljevanju dejavniki), vplivajo na potek alkoholne fermentacije?
  2. Kako ti dejavniki vplivajo na kakovost jabolčnega vina?

Raziskavo sta deloma izvajali na šoli deloma v laboratorijih Biotehniške fakultete v Ljubljani. Z metodološko in vsebinsko zelo dobro strukturirano nalogo, sta se uvrstili na državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije in osvojili bronasto priznanje.  

Z nalogo sta se prijavili na poziv za Krkino nagrado in osvojili priznanje za mlade raziskovalce. Podjetje Krka d. d.  poziv objavi vsako leto, saj se zavedajo pomena kakovostnih kadrov in zgodnjega prepoznavanja teh. Med mladimi skušajo že zelo zgodaj odkriti raziskovalce, željne znanja in strokovnega razvoja. Predstavitev letošnjih prejemnikov Krkinih nagrad in priznanj, bo letos izjemoma v e-okolju, v petek, 18. septembra 2020, ob 9. uri,  na spletni strani Krkinih nagrad, njuna raziskava pa je dostopna tudi v priponki.

Nagradi predstavljata priznanje za kakovostno in konsistentno delo v času raziskave, a največja nagrada je njun osebni in strokovni razvoj!

Iskrene čestitke in obilico uspehov v prihodnje!

Mentorica: Magdalena Klasinc

PRIPONKI:


(Število obiskov: 47)
Dostopnost