Select Page

Spoštovani,

V letošnjem letu je zaživel projekt Future Generation Minds 2050, katerega gonilna sila smo skupina dijakov. Pod vodstvom izkušenih mentorjev smo si zadali cilj zgraditi največjo spletno platformo za pridobivanje znanj in veščin, ki jih bomo potrebovali v prihodnosti. Naš namen je spodbuditi mednarodno gibanje, ki bo združevalo mlade in njihove vzornike – znanstvenike, stokovnjake, športnike, kulturnike in druge ugledne posameznike. Menimo, da nas lahko njihove izkušnje, veščine, širok spekter znanj motivirajo k razmisleku o prihodnosti, podprejo pri iskanju novih rešitev, kritičnemu presojanju in kreativnemu razmišljanju.

Kako delamo?

Dosedaj smo opravili že tri pogovore – s kreativnim ustvarjalcem Aljošo Bagolo, vrhunskim slovenskim nevrologom dr. Zvezdanom Pirtovškom in s člani priljubljene glasbene skupine Joker Out (dostopni so na našem YouTube kanalu), v dogovorih pa smo z Ivom Boscarolom, Nino Pušlar, Primožem Rogljičem in mnogimi drugimi. Veselimo se že novih pogovorov z znanimi in uspešnimi ljudmi, ne le iz Slovenije, temveč iz celega sveta. Sky is the limit!

Ekipa deluje s polno paro, sestankujemo na daljavo preko Zoom-a, kjer brusimo ideje in snujemo načrte. Srečanja potekajo v kolegialnem ter sproščenem duhu. Vsak ima svoje zadolžitve, delo je izvrstno organizirano, projekt pa poteka ob podpori in nasvetih odraslih mentorjev z ogromno izkušnjami. Naše delovanje je neprofitno, glavna želja pa je približati vsebine vsem mladim. V projektu trenutno sodelujemo dijaki iz ljubljanske, koprske in mariborske gimnazije. In ker govorimo o gibanju, si želimo sodelovanja z dijaki vseh srednjih šol in gimnazij v Sloveniji.

Vsi, ki vas zanima sodelovanje ali pa želite izvedeti več, nam prosimo pišite na info@futuregenerationminds.com.


(Število obiskov: 36)
Dostopnost