Select Page

Niti hud dež in mrzlo vreme, nas ni ustavilo, da ponosno ponesemo slovensko baklo bližje olimpijskim igram v Tokiu 2021.

V sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije ter velikani olimpijskega športa in občino Postojna, smo baklo kot prvi v športnem parku, ponesli dijaki in profesorja ŠC Postojna. Prevzeli smo jo iz rok župana Igorja Marentiča in predstavnikov OKS.

Dijaka Anžej Arčon iz 1.A, Žiga Ahčan iz 4.R ter profesorja ŠVZ Aleš Masterl in Marinka Gabriel, smo si baklo delili z olimpijskimi športniki – Rajmondom Debevcem, Urško žolnir, Borutom Bilačem in  Rudijem Valenčičem.

Veseli smo, da smo lahko bili del te zgodbe. Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji v spremstvu njene ambasadorke Urške Žolnir Jugovar in tekačev, nosilcev plamenice, želimo povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.

Naša odlična olimpijka in vzor jeklene volje, Petra Majdič pa je zapisala: Nihče ti v življenju ne more dati zagotovila, da boš postal najboljši, vedno pa se lahko zaneseš na svojo jekleno voljo. Ta je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudiš postati boljši in dosežeš svoj cilj. Zato prebudi v sebi jekleno voljo!«

Marinka Gabriel


(Število obiskov: 107)
Dostopnost