Select Page

V petek, 24. junija 2022, na ploščadi pred Šolskim centrom Postojna ni manjkalo razigrane glasbe, prijetnega klepeta in občutja ponosa ob doseženih ciljih. Z že tradicionalno prireditvijo Mladi upi je Šolski center Postojna na široko odprl vrata dolgo pričakovanemu poletju in počitnicam.

Jutro je naznanjalo sončen poletni dan. Dijaki in dijakinje so se skupaj z razredniki in drugimi učitelji zbrali na stopnišču pred šolo, da bi skupaj poželi, kar so na srednješolskem polju sejali med letom. Že tradicionalna šolska prireditev Mladi upi je namreč namenjena podelitvi priznanj in nagrad Mladi upi dijakom in dijakinjam, ki so se v tekočem šolskem letu na različnih področjih najbolj izkazali, ter podelitvi zlatih petic tistim, ki so dosegli izjemen učni uspeh. Najuspešnejšim je zaslužene pohvale podelila ravnateljica ŠC Postojna Helena Posega Dolenc. Med nagovorom je izpostavila zadovoljstvo ob pogledu na opravljeno delo, hkrati pa misel, kako pomembno se je optimistično in zagnano lotiti ovir, ki se včasih postavijo na pot, jih razumeti kot izzive in se od njih kar največ naučiti.

Pred šolo je zadonela tudi Zdravljica – ob zaključku šolskega leta se namreč z mislimi vedno za hip pomudimo ob dnevu državnosti, saj rojstni dan Republike Slovenije že 31. leto praznujemo 25. junija. Po kratkem orisu zgodovine slovenskega prostora smo naši državi zaželeli, da bi vedno znala prav izbrati.

Besede dijakinje Eme Vadnov (1. B) in dijakov Amirja Midžana (3. A) ter Jureta Ajdovca (1. A), ki so program povezovali v celoto, so se prepletale z ubranim igranjem Big Banda Šolskega centra Postojna pod vodstvom dirigenta Tomaža Nedoha. S skladbami in s pevskimi nastopi mlade ustvarjalke Tare Mete Gärtner so prijetno razigrali zbrano množico.

Po zaključku prireditve je dijake in dijakinje čakalo le še srečanje z razredniki, ki so razdelili težko pričakovana spričevala. In zdaj? Zdaj pa pot pod noge, vesla v morje in nasvidenje jeseni!

Galerija slik


(Število obiskov: 263)
Dostopnost