Select Page

Rok za oddajo prijave na visokošolske, univerzitetne in enovite magistrske študijske programe je podaljšan do 27. 3. 2023.

 Za vpis na višješolske programe ostaja rok za oddajo prijave nespremenjen; do 17. 3. 2023.

Za gimnazijce drugih sprememb ni, dijaki strokovnih šol z opravljeno poklicno maturo in petim predmetom pa  se bodo lahko  vpisovali na več  dodiplomskih in enovitih magistrskih študijskih programov kot je bilo to zapisano v Razpisu študijskega leta 2023/2024.

Na portalu eVŠ bodo v kratkem objavili seznam univerzitetnih študijskih programov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem, na katere se omenjeni sklep navezuje.

                                                                                                   Svetovalna služba


Objavljen  popravek rokovnika – prvi prijavni rok podaljšan do 27. 3. 2023

Spoštovani,

Obveščamo vas, da smo na portalu eVŠ objavili (link: Razpisi za vpis javni koncesionirani – EVŠ – Spletni portal (gov.si) ):

  • POPRAVEK Rokovnika prijavno-sprejemnega postopka v študijskem letu 2023/2024 za vpis v prvi letnik v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za slovenske državljane in državljane držav Evropske unije ter Slovence brez slovenskega državljanstva na javnih visokošolskih zavodih in koncesioniranih študijskih programih.

Podaljšal se je namreč prvi prijavni rok za teden dni, in sicer do 27. marca 2023.

Pripenjamo link na splošno novico Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije: Dveletni prehodni rok pri vpisu bo veljal za vse javne univerze | GOV.SI  Na portalu eVŠ bomo v kratkem objavili seznam univerzitetnih študijskih programov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem, na katere se omenjeni sklep navezuje.

Prijavitelji, ki želijo spremeniti svoje študijske želje v sklopu razpisa za vpis, lahko to storijo na način, da na portalu eVŠ izbrišejo že oddano elektronsko prijavo za vpis ter še enkrat od začetka oddajo novo prijavo za vpis – to je mogoče delati do zaključka prijavnega roka, torej do 27. marca 2023.

Vsebinsko pomoč prijaviteljem pri oddaji prijave za vpis nudi Študentska organizacija Slovenije – dosegljivi so na T: 064/ 179 197, e-pošta: info@podpora-vpis.si

Tehnične težave vezane na vstop v sistem Si-PASS nudi Enotni kontaktni center državne oprave – EKC – dosegljivi so na T: 080 2002, e-pošta: ekc@gov.si

 

Upravljalec eVŠ
Direktorat za visoko šolstvo
Sektor za visoko šolstvo

E: evs-prijava.mvzi@gov.si


(Število obiskov: 24)
Dostopnost