Select Page

9. maja praznujemo dan Evrope, dan miru in enotnosti v Evropi, ko obeležujemo obletnico zgodovinsko pomembne Schumanove deklaracije. Francoski zunanji minister Robert Schuman je tega dne leta 1950 v Parizu v svojem govoru predlagal novo obliko političnega sodelovanja v Evropi, ki bi zagotavljala trajni mir med narodi Evrope.

V namen praznovanja dneva Evrope bomo na ŠC Postojna v okviru mednarodnega programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS) in Aktivnega državljanstva v petek, 5. maja 2023, od 11.00 do 12.20 v sejni dvorani organizirali predavanje evropskega poslanca dr. Milana Brgleza z razpravo dijakov na temo človekovih pravic.

Cilj dogodka je prispevek k ustvarjanju okolja, v katerem bodo človekove pravice razumljene, spoštovane in varovane, saj so človekove pravice eden izmed najpomembnejših temeljev slovenske in evropske kulture in družbe.

Predavanje z razpravo je namenjeno dijakom 3. A, 3. B, 3. S, 2. E in 2. F oddelka. Spremljevalci dijakov so profesorji, ki bi v času predavanja imeli sicer pouk v omenjenih oddelkih.

Program razprave:

– predavanje evroposlanca dr. Milana Brgleza o človekovih pravicah (45 minut)
– predlogi dijakov ŠC Postojna na temo človekovih pravic (5 minut)
– komentar evroposlanca dr. Milana Brgleza na predloge (10 minut)
– vprašanja dijakov ŠC Postojna in odgovori evroposlanca dr. Milana Brgleza na vprašanja (15 minut)

Vodstvo šole


(Število obiskov: 56)
Dostopnost