Select Page

Naši dijaki so tudi na finalnem turnirju dokazali, da so letos najboljša ekipa.

V polfinalni tekmi so prepričljivo premagali ekipo III. Gimnazije Maribor. Gostje so sicer nastopili oslabljeni, a to ne zmanjšuje domiselne in učinkovite igre domačih. Priložnost so dobili vsi igralci. Strelsko je bil najbolj razpoložen L. Kreft s 25 točkami.

V finalu so bili boljši tudi od favorizirane ekipe Gimnazije Šentvid. Naši igralci so povedli, a so tudi gostje z dobro igro vzpostavili ravnotežje. Nekaj žog enostavno ni hotelo skozi koša. V tretji in zadnji četrtini pa so strnili obrambo in s preudarno igro uspešno zaključevali napade. V prelomnih trenutkih se je odlično znašel J. Praper, J. P. Vilhar je dobro organiziral napade, L. Kreft in L. Jereb pa sta bila stalna nevarnost za koš nasprotnikov. Pod košem v obrambi in napadu je kraljeval S. Grošić. Za naslov državnih prvakov so seveda zaslužni tudi vsi ostali igralci.

ŠC Postojna – SŠ – DRŽAVNI PRVAK SŠ ( 23 / 24 )

V. Troha trener, U. Vodopivec, J. Praper, T. Šantelj, D. Prosen, L. Kreft, L. Petavs, A. Tomažič, A. Povh, J. Peruzin, R. Žigon, J. Poženel Vilhar, D. Mujagič, L. Jereb , S. Grošić

REZULTATI : Finale DP SŠ v košarki – dijaki ( 23 / 24 )

Najboljši igralec finalnega turnirja : Samed Grošić ( ŠCPO – SŠ )

Najbolj športno obnašanje : III. Gimnazija Maribor


(Število obiskov: 122)
Dostopnost