Select Page

V petek, 11. 12. 2015, so študentje Kluba študentov občin Postojna in Pivka ter Notranjskega kluba študentov dijakom četrtih letnikov na šoli predstavili več študijskih programov, za katere je bilo med dijaki največ zanimanja.

Študentje, večinoma naši nekdanji dijaki, so predstavili naslednje programe: management (Žiga Kranjec in Matijas Štefančič), pravo (Luka Ržek in Matej Kranjec), medicina (Urška Progar), turizem (Cintia Kosmačin  in Vid Šparemblek), farmacija (Tina Dolgan), ekonomija (Erik Kranjc) ter elektrotehnika (Andrej Pavlovič in Miha Inocente). Špela Drobnič, predsednica Notranjskega kluba študentov, je na predstavitvah skrbela za koordinacijo.

Predstavitve posameznih študijskih programov glede na zanimanje dijakov na šoli organiziramo že vrsto let, letos pa smo prvič del predstavitev organizirali s pomočjo obeh klubov študentov.

Srečanje smo zaključili s prijetnim klepetom z našimi nekdanjimi dijaki. Dogovorili smo se tudi, da se v naslednjem šolskem letu spet vidimo.

                                                                                                              Marija Pirih
Šolska svetovalka

 Vtisi dijakinje Katarine Černač (4. a):

Udeležila sem se predstavitev dveh študijev, medicine in farmacije. Čeprav sem se o obeh že predhodno pozanimala, sem na predstavitvah izvedela veliko novega  kakšno je vzdušje na fakultetah, koliko časa študentje posvetijo učenju, kakšne so možnosti izmenjav ipd. Všeč mi je bilo, da sta bili študentki, ki sta predstavljali študija, sproščeni in odkriti, brez težav smo ju spraševali o marsičem. Kar sem izvedela, mi je (oz. mi bo) pomagalo pri izbiri študija. Udeležbo na tovrstnih predstavitvah bi priporočila prav vsem, ki se odločajo o nadaljnjem šolanju, saj se na takšen način iz prve roke izve veliko uporabnih stvari o želenem študiju.


(Število obiskov: 43)
Dostopnost