Select Page

V torek, 12. decembra 2023, so bila vrata Šolskega centra Postojna na široko odprta. Pozno popoldne smo medse sprejeli obiskovalce, ki so se želeli z nami in šolo pobliže spoznati. Letošnji Dan odprtih vrat smo v duhu nedavno izpeljane mednarodne konference posvetili prav mreženju in povezovanju s šolami in podjetji iz drugih držav. Obiskovalce smo povabili tudi na ogled prenovljenega kotička za druženje, ki je nastal kot plod dijaških idej v sklopu mednarodnih projektnih aktivnosti.

Poznopopoldansko druženje se je pričelo že na ploščadi pred šolo. Obiskovalce je v šolo vabil božični šolski pevski zbor, živahen vrvež pa je kmalu napolnil tudi šolske hodnike. Uvodoma je navzoče nagovoril Gorazd Brne, pomočnik ravnateljice in direktorice Šolskega centra Postojna. Nato nam je mednarodne aktivnosti, začetke naših sodelovanj s tujimi šolami in vse doživeto predstavila pomočnica ravnateljice Katarina Gospodarič. Kratko uvodno prireditev so popestrili člani in članice Big Banda ŠC Postojna pod taktirko dirigenta Tomaža Nedoha s solistkama in učiteljskim pevskim zborom. Tokrat so združili našo in tujo pesem ter nas tako nagovorili v jeziku, ki ga govorimo vsi – z glasbo.

V nadaljevanju večera so se obiskovalci udeležili posameznih predstavitev izobraževalnih programov. Dijaki in učitelji programov gimnazija, ekonomska šola, strojna šola in predšolska vzgoja so obiskovalce usmerjali, jih vključevali v delavnice in jim predstavili številne šolske in obšolske aktivnosti. Med vodenim sprehodom so si pobliže pogledali učilnice, druge šolske prostore in prenovljeni kotiček za druženje. Večer smo sklenili z druženjem ob toplem napitku in prigrizku, ki je bil namenjen sproščenemu klepetu, izmenjavi mnenj in idej.

Čim več prijetnih druženj si želimo tudi v prihodnje!


(Število obiskov: 279)
Dostopnost